Perfecțiune pentru Corpul Tău: Terapia OsteoKinetică

noiembrie 28, 2023

1. CE ESTE TERAPIA OSTEOKINETICĂ

2. CE FACE TERAPIA OSTEOKINETICĂ

3. LEGĂTURA TERAPIEI OSTEOKINETICE CU ALTE DISCIPLINE

4. TREI EXEMPLE DE SIMPTOME CU TREI CAUZE PE CARE LE PUTEM TRATA

5. DE CÂTE ȘEDINȚE ESTE NEVOIE

6. CE DEBLOCHEAZĂ TERAPIA OSTEOKINETICĂ

7. PATRU EXEMPLE DE UNDE APAR BLOCAJELE

1. CE ESTE TERAPIA OSTEOKINETICĂ?
Terapia OsteoKinetică este o metodă de diagnostic manual, prin palpare, a tuturor straturile de țesuturi, de la oase până la piele, de testare a mișcării, și tratament pentru durerile, tensiunile și simptomele de origine posturală, scheletală, musculară, ligamentară, articulară, fascială și nervoasă prin acțiune manuală blândă asupra țesuturilor craniului, coloanei, coastelor, bazinului, sacrului, articulațiilor, aparatului musculo-ligamentar și fascial, asupra traseelor biofluidice și organelor interne.

2. CE FACE TERAPIA OSTEOKINETICĂ?
Terapia reface posibilitatea de mișcare, mobilitatea, elasticitatea și activează mecanisme naturale de refacere ale corpului prin protocoale manuale de precizie adaptate oricărei afecțiuni. De asemenea, revitalizează tot corpul cu toate sistemele sale și organele interne prin metode de medicină manuală occidentală și orientală bazându-se pe o concepție anatomo-fiziologică unitară (holistică) de funcționare a organismului.
Obiectivele de sănătate sunt atinse prin tehnici precise de atingere și mișcare a țesuturilor sau unor segmente din corp, uneori pe fondul relaxării pacientului, alteori prin participarea sau opoziția la direcția mișcării imprimate de protocolul osteokinetic.

3. LEGĂTURA TERAPIEI OSTEOKINETICE CU ALTE DISCIPLINE?
Am dezvoltat această rețetă proprie de tratament în urma pregătirii profesionale în școli de medicină manuală din occident și orient pentru a oferi o experiență completă cu multiple avantaje față de abordările consacrate de la care am preluat doar ce am considerat mai eficient și lipsit de orice risc pentru fiecare afecțiune în parte. Îmbunătățim tot ce poate fi îmbunătăți și salvăm tot ce poate fi salvat.
OsteoKinetica este diferită de kinetoterapie, osteopatie, alte terapii manuale, presopunctură, reflexoterapie sau masaj. Chiar dacă unele tehnici sunt vizual similare, ele sunt diferite prin felul cum, când, de ce, unde și cu ce scop sunt administrate la fiecare om în parte pe categorii de afecțiuni, de la simplu la complex.

4. TREI EXEMPLE DE SIMPTOME CU TREI CAUZE PE CARE LE PUTEM TRATA

a. Durere de Cap
Puțini oameni cunosc că o cauză des întâlnită a durerilor de cap, uneori de ani de zile, este tensiunea posturală nefirească a unui mușchi numit „rectus capitis minor”, din zona cervicală. S-a descoperit că acest mușchi este legat printr-un țesut conectiv de „dura mater” care acoperă creierul și măduva spinării. Avem protocoale de tratament prin care detensionăm dintr-o singură ședință acest mușchi și durerile dispar pentru totdeauna.

b. Durere de Spate
Sunt multe posibile cauze ale unei dureri de spate și pentru fiecare din aceste cauze este o întreagă școală despre ce se poate face dar să luăm cazul unui om care are o hernie de disc. Puțini din cei care au hernie de disc cunosc că de cele mai multe ori durerea poate fi îndepărtată prin Terapia OsteoKinetică a unor mușchi tensionați și o postură deficitară care trage de oase și pune presiune în zona afectată de hernie.

c. Alte Dureri Înțepătoare care Radiază în alte zone
Sunt uneori dureri datorate unor nervi atinși sau ciupiți de alte țesuturi ale corpului care s-au deplasat de pe poziție din diverse cauze: munca de birou, condusul mașinii sau alte activități solicitante postural. Avem protocoale de a pune manual la loc țesuturile și a reface sănătatea unei mișcări care să nu mai pună presiune pe nervi.

5. DE CÂTE ȘEDINȚE ESTE NEVOIE?
Chiar dacă rezultatele încep de la prima ședință și uneori chiar durerile pot dispărea total dintr-o singură ședință, Terapia OsteoKinetică este despre mult mai mult decât lipsa durerii, este despre recuperarea mobilității și sănătății complete a țesuturilor și a mișcării așa încât să nu mai ajungi în această situație.

Pe fiecare segment dureros sau tensionat, experiența ne arată că în jurul a șapte ședințe sunt necesare pentru recuperarea totală atunci când nu sunt afecțiuni degenerative, adică distrugerea fizică a unor porțiuni de țesut.
Durerea este o mică parte din ecuația stării de bine dar tot ce a dus la acea durere este ceea ce ne interesează să rezolvăm pentru că orice tensiune nefirească, chiar nedureroasă, roade articulații și distruge sisteme variate ale corpului de care oamenii devin conștienți abia când este prea târziu pentru că, spre exemplu, foarte puțini oameni fac legătura între o tensiune a spatelui și disfuncția unui organ intern sau a unei funcții a corpului. Ce procent din oameni fac legătura între o problemă a coloanei lombare și o problemă a sistemului endocrin sau reproducător?

6. CE DEBLOCHEAZĂ TERAPIE OSTEOKINETICĂ?
Deblocajele realizate în timpul terapiei sunt în general musculo-scheletale și ligamentare, fasciale, nervoase, dar și biofluidice – adică se referă la circuitul tuturor fluidelor corpului (sânge, limfă, sinoviu, cefalo-rahidian ș.a.m.d.)
De ce musculo-scheletale și ligamentare? Pentru că acestea sunt considerate în general a fi cauze ale durerilor posturale dar cercetările moderne arată că există „cauze ale cauzelor” iar multe din durerile de origine până acum necunoscută pot fi identificate la nivelul țesutului numit fascie cu un sistem fascial special dar ignorat până de curând în procesul de recuperare și optimizare.
De ce fasciale? Pentru ca abia am început să descoperim rolul fasciei în durerea și tensiunea corporală și avem metode să lucrăm cu acest sistem fascinant care poate fi responsabil de dureri până acum cu o cauză necunoscută. Optimizarea acestui țesut duce în timp la recuperări spectaculoase ale posibilităților de mișcare și sănătății țesuturilor implicate.
De ce și biofluidice? Pentru că biofluidele influențează tot ce se petrece în corp și sunt profund ignorate de recuperarea clasică, poate cu excepția lichidului limfatic dar și acesta destul de puțin.
De ce nervoase? Pentru că terapia manuală dezvoltată recent ne permite să lucrăm eficient cu sistemul nervos și traseele sale musculo-scheletale decompresându-le și evitând cu succes intervențiile chirugicale pe nervi compresați – acolo unde mai este încă posibil.

7. PATRU EXEMPLE DE UNDE APAR BLOCAJELE?
1. Lumea modernă în care trăim, lume care presupune dependența de flexie, adică de îndoire – pe scaun, la birou, la laptop, pe canapele, la telefonul mobil, la condus. Aceste poziții fac ca unii mușchi să se încordeze excesiv iar alții să fie inhibați, ceea ce conduce la tragerea tuturor țesuturilor spre poziții nefirești provocând tensiune, durere, compresii ale nervilor, simptome ca pierderea acurateții în mișcare, scăparea obiectelor din mâini, neatenție, agitație, somn neodihnitor, dureri de cap, disfuncții ale organelor interne și multe altele.
2. Lipsa de activitate fizică – poate tot un simptom mai accentuat al tehnologizării moderne și vieții comfortabile fizic – înțepenește corpul, din toate punctele de vedere creând un cerc vicios care se revarsă în mod fatal pentru necunoscători și neputincioși peste toate aspectele vieții lor personale și profesionale.
3. Activități sportive sau profesionale care presupun mișcări repetitive ale corpului sau staționări îndelungate pentru care acesta nu este făcut în mod natural să le facă și nu este optimizat biomecanic și fiziologic să le susțină, spre exemplu statul ore întregi zilnic în șezut la birou sau în mașină sau pe telefonul mobil ori la televizor. Cei care lucrează în domeniul tehnologiei informației, tenismenii, fotbaliștii, instrumentiștii, medicii stomatologi, muncitorii în construcții, șoferii – sunt câteva exemple.
4. Stresul, așteptările și presiunea timpului care conduce corpul la a manifesta simptome dureroase sau somatizări ale tensiunilor emoționale. Relaxarea devine din ce în ce mai mult un cuvânt a cărui adâncime de sensuri omul modern le-a pierdut.

Bloguri Asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *