Masajul Terapeutic – univers de posibilități nebănuite!

mai 19, 2017

Știai că toate masajele de relaxare, terapeutice și sportive din cabinete și saloane de masaj și din clinicile de recuperare sunt variații ale tehnicilor masajului suedez de relaxare? Ei bine, indiferent de căutarea ta – masaj medical, de recuperare sau terapeutic, într-un fel sau altul, vei avea parte de un masaj suedez.

Atunci de ce se mai numesc diferit? Pentru că felul în care sunt puse în practică aceste tehnici pot produce trei categorii diferite de efecte:

1. Relaxare – când sunt efectuate mai ușor și lent

2. Tonifiere – când sunt efectuate mai tare și mai repede

3. Terapeutic – când se insistă pe o zonă tensionată

Aceste efecte sunt date de efectul acestor manevre pe anumite țesuturi și senzori de corp, situați în anumite locuri și care reacționează la anumite manevre, făcute într-un anumit fel, într-o anumită poziție și dintr-o anumită direcție. Cum se pun în practică aceste cinci mari tehnici este diferența între novice și maestru iar această diferență nu ține doar de practică, ci și de știința din spatele ei.

Dar această știință presupune cunoștințe avansate și secrete profesionale care nu se învață în școala de masaj, nici la fizioterapie, nici la kinetoterapie, sau prea puțin acolo, ci se învață în școli independente care țin de universul medicinei manuale care cuprinde școli de terapie manuală, osteopatie, presopunctură și altele.

În clinicile și cabinetele de recuperare masajul terapeutic este denumit medical, pentru că este efectuat la recomandarea unui medic, sau mai este denumit masaj de recuperare pentru că este efectuat după un accident sau operație. Aceste masaje sunt efectuate de kinetoterapeuți sau fizioterapeuți care pot avea doar o specializare elementară în masaj, nu și în medicină manuală.

Maseurii din aceste sisteme formale sunt nevoiți să lucreze pe “bandă rulantă” și trebuie să își conserve energia și sănătatea articulară pentru ore îndelungate de muncă zilnică pe bani puțini iar școlile consacrate din domeniul terapiei manuale sunt costisitoare necesitând și alte eforturi pe lângă cel financiar. În general acum, masajul este văzut doar ca o “procedură”, între altele care se fac cu aparate, și se face într-un mod care adeseori este irelevant terapeutic, fie ca timp, fie ca mod de lucru, din motive care țin de cultură, cunoaștere și sistemul medical. 

Noi am dorit să folosim toată cunoașterea noastră de medicină manuală pentru a crea un masaj cu mult peste aceste practici de masaj. Pentru orice durere musculară, articulară, ligamentară și posturală am creat LUXMED+ pentru că noi credem că orice atingere contează. Folosim principii din osteopatie, terapie manuală mioscheletală, fascială, presopunctură și reflexoterapie pentru ca problema ta să fie abordată complet când cauza este locală.

Atunci când cauzele problemei necesită investigații profunde și detaliate, am creat pentru tine TERAPIA OSTEOKINETICĂ unde mergem pe lanțuri cauzale, facem măsurători și analize posturale ca să lucrăm pe cauzele complexe ale discomfortului tău și să îmbunătățim toate funcțiile corpului tău. 

Bloguri Asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *